Brandveilig gebouw ontwerpen en Bbl

Hoe ontwerp je een gebouw waarin de brandveiligheid logisch geborgd is? Aan welke regels moet je volgens het Bbl voldoen en in welke ontwerpfase moet je beslist over welke aspecten van brandveiligheid nadenken? Met welke veiligheidsniveaus heb je te maken binnen je gebouwontwerp en biedt jouw ontwerp het veiligheidsniveau dat je opdrachtgever voor ogen heeft?

In deze eendaagse bijspijkertraining gaan we uitgebreid in op de regels voor brandveiligheid die voor gebouwen gelden vanuit het Bbl. Maar we bekijken ook de achtergrond en logica van deze wettelijke regels en het veiligheidsniveau dat hiermee wordt bereikt bij nieuwbouw en bij herbestemming.

Kennis van de regels uit het Bbl en inzicht in de brandveiligheidsprincipes die hierachter liggen staan centraal in deze training. Bovendien wordt aandacht besteed aan het leren denken in risico’s en het bewust toepassen van brandveiligheidsmaatregelen in de verschillende ontwerpfasen.

Na het volgen van deze training weet je:

  • Welke regels in het Bbl gelden voor de brandveiligheid van gebouwen;
  • Welk veiligheidsniveau de wettelijke eisen bieden bij nieuwbouw en herbestemming;
  • Hoe je stapsgewijs een brandveiligheidsconcept ontwikkelt voor een ontwerp;
  • Hoe je denkt in risico's en gerichte afwegingen maakt voor brandveiligheidsmaatregelen.

Praktische informatie

Deelnamekosten

EUR 595,- ex. BTW

Planning

Voor deze cursus is nog geen datum vastgesteld. Neem contact op via de mail of telefoon voor meer informatie over de planning, of meld je meteen aan. Dan nemen wij contact met je op over nieuwe trainingsdata.

Bij- en nascholing

Deze training levert 6 uren op voor bij- en nascholing in het kader van de wettelijke scholingsplicht uit de Wet op de Architectentitel. Jaarlijks zijn architecten wettelijk verplicht om 16 uren aan bij- en nascholing te besteden. Voor BNA-leden geldt een jaarlijkse verplichte urenbesteding van 30 uren voor bij- en nascholing.

Deze training is geschikt voor:

  • Architect;
  • Bouwkundig projectleider;
  • Bouwkundig tekenaar;
  • Projectleider in de uitvoerende bouw;
  • Werkvoorbereider;
  • Kostencalculator;
  • Plantoetser;
  • Kwaliteitsborger.

Incompany

Wil je deze training volgen met meer dan drie collega’s tegelijkertijd, overweeg dan een incompanytraining. Een incompanytraining is aanzienlijk goedkoper en kost EUR 1475,- plus EUR 175,- per deelnemer (ex. BTW).

Misschien vind je dit ook interessant!

Bbl (Besluit bouwwerken leefomgeving)

Het Bbl (opvolger van het Bouwbesluit 2012) uitgelegd voor architecten en bouwkundigen die al bekend waren met het Bouwbesluit 2012 en willen leren hoe je voortaan met het Bbl moet werken als je op zoek bent naar de technische bouwvoorschriften.

Meer informatie

Brandveilig detailleren

Hoe detailleer je een brandwerende scheidingsconstructie zodanig dat de brandwerende scheidingsconstructie zelf niet alleen een voldoende weerstand tegen branddoorslag heeft, maar dat ook de branduitbreidingstrajecten via de randaansluitingen een voldoende brandwerende prestatie kunnen leveren.

Meer informatie
Download GRATIS het e-book

De drie pijlers voor het ontwerpen van
een brandveilig gebouw

Waar moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van een brandveilig gebouw. Welke aspecten spelen hierbij een rol?